At forstå menneskelig udvikling på et dybere niveau giver os mulighed for at støtte og facilitere vækst hos andre – både børn, unge og voksne. Dette kursus giver en grundlæggende indføring i neuroaffektiv udviklingspsykologi og de neuroaffektive kompasser – et praktisk redskab til at forstå og navigere i følelsesmæssige og personlighedsmæssige processer.
Neuroaffektiv udviklingspsykologi beskriver, hvordan vores følelsesliv, sociale kompetencer og personlighed formes gennem synkroniserede samspil med betydningsfulde andre. Udviklingen sker bedst i såkaldte ‘windows of opportunity’ – perioder, hvor bestemte færdigheder modnes naturligt. Når disse muligheder ikke er blevet tilstrækkeligt understøttet, kan udviklingen kræve særlig opmærksomhed og målrettet støtte senere i livet.
De neuroaffektive kompasser fungerer som et navigationsværktøj, der hjælper med at identificere den nærmeste udviklingszone og udvælge præcise interventioner. Kompasserne kan anvendes til at vurdere og tilpasse indsatser i forhold til det enkelte barn, den unge eller voksne – og ikke mindst i samspil med deres omsorgspersoner.
Kurset strækker sig over tre dage og har en praksisnær og systematisk tilgang til arbejdet med de neuroaffektive kompasser:
Dag 1
Introduktion til neuroaffektiv udviklingspsykologi og de tre neuroaffektive kompasser. Fokus på det autonome kompas – regulering af arousal, sansning og grundlæggende tryghed.
Dag 2
Opsamling og fordybelse i det limbiske kompas – følelsesafstemning, relationsdannelse og emotionel regulering.
Dag 3
Arbejdet med det præfrontale kompas – refleksion, meningsskabelse og sproglig bearbejdning. Integration af alle tre kompasser og anvendelse ud fra Zonen for nærmeste udvikling.
Undervejs inddrages Den neuroaffektive kompaskuffert, og deltagerne arbejder i grupper med praktiske øvelser og cases, der forbinder teori og praksis.
Gratis webinar
Er du interesseret i at få en smagsprøve på kurset og dets indhold, kan du klikke på nedenstående link og se vores gratis webinar. Webinaret varer cirka 30 minutter og er med vores to undervisere Michaela og Marie.
INKLUDERET:
Prisen inkluderer morgenmad, frokost, kaffe og te samt eftermiddagskage.
Kursusdatoer:
1. - 3. september 2025
Se kursusbeskrivelse her
Overnatning
Vi har aftaler med flere hoteller, som er muligt at benytte til en favorabel pris. Booking af værelser og spørgsmål omkring pris skal rettes direkte til det enkelte hotel. Vejledning til booking af hotel og kontaktoplysninger kan du finde her.
Ca. 14 dage før kursusstart udsendes velkomstbrev med praktisk information.
Der udsendes elektronisk kursusbevis efter sidste kursusdag.
Gennem en vekslen mellem teori, praksis og refleksion får du et solidt fundament for at anvende den neuroaffektive forståelsesramme i dit daglige arbejde.
Kurset henvender sig til fagpersoner, der arbejder med børn, unge og/eller voksne inden for pædagogiske, socialfaglige eller terapeutiske områder. Både praktikere og konsulenter vil få gavn af kurset, hvis de ønsker en dybere forståelse af følelsesmæssig udvikling og relationsbaserede interventioner.
Marie Colding Ngounou
Psykoterapeut og socialpædagog
Marie er uddannet socialpædagog, og psykoterapeut MPF. Hun er certificeret Theraplay-terapeut, har mange års erfaring i arbejdet med børn og familier med traume problematikker, tilknytnings- og relationsforstyrrelser. Derudover har hun arbejdet i specialinstitution, på børne/unge krisecenter, i daginstitution og mange år som familiebehandler. I dag har Marie selvstændig praksis med terapi, supervision og undervisning . Marie er samtidig holdleder, underviser og supervisor for 2. og 4. årets studerende på PUC (psykoterapeutisk uddannelses center) Marie er frivillig projekt ansvarlig for et børnehjemsprojekt i Uganda i organisationen Verdens børn, hun underviser personalet på børnehjemmene i forhold til traumeforståelse, arousal regulering og tilknytning og arbejdet med børnegrupper.
Michaela Bursche Noer
Psykoterapeut
Michaela er uddannet skolelærer med 17 års erfaring og har derudover en efteruddannelse som psykoterapeut. Hun har en bred erfaring i arbejdet med børn, herunder som familiebehandler på Center for ADHD, hvor hun har arbejdet med børn og familier. I dag har Michaela sin egen psykoterapeutpraksis i Aarhus og København. Derudover er Michaela holdleder og underviser for 2. og 3. årets studerende på PUC (Psykoterapeutisk Uddannelses Center).
"*" indikerer påkrævede felter