Arbejder du med forældre – individuelt, i grupper eller i daginstitutioner? Forældre på alle strenge er et fleksibelt og praksisnært program, der klæder dig som fagperson på til at støtte forældre i at styrke deres relation til barnet gennem øget kontakt, forståelse og følelsesmæssig afstemning. Programmet er udviklet ud fra en neuroaffektiv udviklingspsykologisk forståelsesramme og kan anvendes i både forældregrupper, individuelle forløb og til styrkelse af forældresamarbejdet i dagtilbud.
Programmet er ideelt som grundlag for længerevarende forældretræningsforløb, men kan også bruges i mindre formater – fx i daginstitutioner eller skoler – hvor fagpersoner ønsker at introducere enkelte temaer eller filmklip for at styrke refleksion og dialog med forældre.
Eksempelvis kan én film eller ét tema bruges til et forældremøde eller en samtale, hvor fokus er at understøtte forælderens rolle i barnets følelsesmæssige udvikling – uden at det kræver gennemførelse af hele programmet.
Formålet med Forældre på alle strenge er at:
Et gennemgående omdrejningspunkt er forælderens evne til at indtage karavaneførerpositionen – en rolig, venlig og tydelig voksenrolle, hvor forælderen går foran og skaber trygge rammer og struktur. Programmet hjælper forældre med at finde balancen mellem varme og tydelighed og styrker deres følelsesmæssige robusthed og autoritet i forældrerollen.
Programmet er bygget op omkring 12 centrale samspilskompetencer – kaldet strenge – som hver især repræsenterer en grundlæggende færdighed i forældre-barn-relationen. Strengene følger barnets naturlige følelsesmæssige og sociale udvikling og danner en samlet forståelsesramme for det gode samspil.
For at kunne anvende Forældre på alle strenge som metode i dit arbejde, skal du deltage i et oplæringsforløb, der består af fem undervisningsdage fordelt på tre moduler over et halvt år:
Mellem modulerne opfordres deltagerne til at afprøve programmet i egen praksis – fx med en forældregruppe, individuelle samtaler med forældre eller som temaoplæg i daginstitution.
Inkluderet:
Prisen inkluderer morgenmad, frokost, kaffe og te samt eftermiddagskage.
Kursusdatoer:
1. Modul: 17. - 18. marts 2026
2. Modul: 5. - 6. maj 2026
3. Modul: 26. august 2026
Se kursusbeskrivelse her
Ca. 14 dage før kursusstart udsendes velkomstbrev med praktisk information.
Der udleveres kursusbevis på sidste kursusdag.
Efter kurset vil du:
Undervisningen veksler mellem oplæg, filmvisning, smågruppeøvelser, dialog og fælles refleksion. Der lægges vægt på både teoretisk indsigt og kropslig/følelsesmæssig forståelse. Du får mulighed for at fordybe dig i, hvordan du som fagperson kan være en støttende rammesætter og rollemodel i kontakten med forældre.
Kurset henvender sig til fagpersoner, der arbejder med forældre i forskellige sammenhænge – fx:
Maks. deltagerantal: 36 personer pr. hold.
Anne Larsen
Familie- og psykoterapeut (MPF)
Anne Larsen er uddannet socialpædagog, og har derudover en efteruddannelse som småbørnskonsulent. Hun er certificeret Theraplay-specialist og ICDP–vejleder. Hun har mange års erfaring i arbejde med børn og familier med tilknytnings- og relationsforstyrrelser og har i en årrække arbejdet med familiebehandling og plejefamilier. Anne har i dag selvstændig praksis med familiebehandlings- og Theraplayforløb, og hun arbejder desuden som supervisor, foredragsholder og underviser.
Marie Colding Ngounou
Psykoterapeut og socialpædagog
Marie er uddannet socialpædagog, og psykoterapeut MPF. Hun er certificeret Theraplay-terapeut, har mange års erfaring i arbejdet med børn og familier med traume problematikker, tilknytnings- og relationsforstyrrelser. Derudover har hun arbejdet i specialinstitution, på børne/unge krisecenter, i daginstitution og mange år som familiebehandler. I dag har Marie selvstændig praksis med terapi, supervision og undervisning . Marie er samtidig holdleder, underviser og supervisor for 2. og 4. årets studerende på PUC (psykoterapeutisk uddannelses center) Marie er frivillig projekt ansvarlig for et børnehjemsprojekt i Uganda i organisationen Verdens børn, hun underviser personalet på børnehjemmene i forhold til traumeforståelse, arousal regulering og tilknytning og arbejdet med børnegrupper.
"*" indikerer påkrævede felter