Oplev inspirerende historier og faglige indsigter på Docentens mest betydningsfulde konference, hvor vi dykker ned i de menneskelige ressourcer og veje, der gør det muligt at overvinde en fortid præget af traumer og omsorgssvigt. Vi sætter fokus på de modige mønsterbrydere, som har vendt deres livskurs trods en kaotisk barndom.
Temaer for dagen
Mød voksne, der trods en opvækst med vold, overgreb eller svære omsorgssvigt har formået at skabe et positivt og selvstændigt liv. Gennem deres fortællinger viser de, hvordan de har opnået uddannelse, arbejde og økonomisk stabilitet, og hvordan de ser sig selv som aktive aktører i deres eget liv. Mød også fagpersoner med stor indsigt i, hvad der kræves for at overvinde traumer og omsorgssvigt. Lær om mekanismer, strategier og støtteformer, der kan hjælpe personer med at bryde mønstre og skabe en lysere fremtid.
Fra broderskab til mønsterbrud – Allerhelst vil jeg elskes
Oplægget er en fortælling om, hvordan et ungt menneske kan fare vild, når den rette støtte mangler. Rolf Eggert voksede op i Brøndby som en fodboldglad dreng, men hans barndom var præget af en alkoholiseret og syg mor. Ingen greb ind for at hjælpe ham. Som ung søgte han fællesskab og anerkendelse i farlige miljøer og blev medlem af Hells Angels, hvilket førte til vold og kriminalitet. Til sidst endte han bag tremmer, hvor han besluttede at bryde med sin fortid og finde en ny vej. Rolf vil i sit oplæg dele sin personlige historie med fokus på, hvordan mangel på støtte og relationer har formet hans liv. Han giver indsigt i, hvordan fagpersoner kan gøre en forskel for udsatte børn og unge ved at tilbyde stabilitet og empati. Rolf beskriver sin nuværende tilgang til arbejdet med udsatte unge, hvor han “låner sit nervesystem” ud – det vil sige at møde de unge med ro og stabilitet, så de kan finde indre ro. Han inspirerer til, hvordan man kan hjælpe unge med at skabe sunde relationer og positive oplevelser, som kan kompensere for det, de mangler derhjemme.
Fra barndomstraumer til styrke og mening
Jesper Birck inviterer os på en inspirerende rejse, hvor han forener traumeteori og forskningsaspekter med sine personlige indsigter og praktiske erfaringer. Med en kombination af faglig indsigt og klinisk forståelse udforsker Jesper, hvordan barndomstraumer, omsorgssvigt og kaotiske opvækstvilkår kan omdannes til et liv fyldt med mening og trivsel. Han vil fokusere på, hvordan mennesker, der tidligt i livet har oplevet store udfordringer, kan leve med – eller til tider bryde – destruktive mønstre og skabe en vej fremad. Gennem illustrative eksempler og sin omfattende praktiske erfaring viser Jesper, hvordan selv de mest dystre og kaotiske barndomsoplevelser kan håndteres og kompenseres for, hvilket på sigt kan bringe individet på en bane præget af trivsel og styrke trods eventuelle vedvarende udfordringer.
Fra børnehjem til byrådssal: Mønsterbryderen der overvandt traumer uden manuskript
Med udgangspunkt i sin egen livshistorie giver Evald Lange Rise en dybdegående indsigt i, hvordan relationer er fundamentet for menneskelig udvikling og resiliens. Evalds fortælling om at bryde fri fra en barndom præget af traumer og omsorgssvigt illustrerer, hvordan den rette støtte og relationer kan skabe forandring og åbne nye veje for dem, der står over for svære livsomstændigheder. Han vil dele konkrete eksempler på, hvordan relationer kan være nøglen til at overvinde udfordringer og skabe et liv med mening og formål.
Med barnets stemme: Fra teori til virkelighed
Hvordan kan vi som fagpersoner bedst støtte børn i komplekse og sårbare situationer? Psykolog Susan Hart og socialrådgiver Sanne Ea Nielsen vil i deres præsentation forene teoretisk indsigt med personlige erfaringer og derved give deres bud på dette spørgsmål. Gennem deres fælles bog Med barnets stemme: Socialrådgivning set gennem et anbragt barns øjne udfolder de den gribende historie om Sannes liv – fra hendes opvækst som tvangsanbragt til hendes nuværende voksenliv. Sanne deler sin livshistorie som mønsterbryder og sine erfaringer fra praksis som et barn af ‘systemet’, og Susan Hart vil gennem teori og analyse præsentere en forståelse, der skaber grundlaget for en empatisk tilgang til arbejdet med børn og unge. Gennem deres unikke kombination af faglighed og livserfaring vil Susan og Sanne inspirere og udfordre alle, der arbejder med børn og unge. De vil vise, hvordan man som fagperson kan gøre en reel forskel i børns liv ved at lytte til og forstå deres unikke stemmer og behov.
Inkluderet
Prisen inkluderer morgenmad, kaffe/te, frokost og eftermiddagskaffe med kage.
Parkering: Kommer du i bil, anbefaler vi at du kigger på beskrivelsen her. Kommer du uden for byen, kan du med fordel parkere gratis ved Parkering Odense Syd, og på kun 30 min tage letbanen til stoppet Vesterbro, 400 m væk fra G.A.S.A.
Ca. 14 dage før konferencen udsendes velkomstmail med praktisk information.
Kl. 08.00 - 09.00: Morgenmad
Kl. 09.00 - 10.10: Oplæg: Evald Lange Rise
Kl. 10.10 - 10.20: Interview: Evald Lange Rise ved Rune Strøm
Kl. 10.20 - 10.35: Pause
Kl. 10.35 - 11.45: Oplæg: Susan Hart & Sanne-Marie Ea Nielsen
Kl. 11.45 - 11.55: Interview: Susan Hart & Sanne-Marie Ea Nielsen ved Rune Strøm
Kl. 11.55 - 12.55: Frokost
Kl. 12.55 - 14.05: Oplæg: Jesper Birck
Kl. 14.15 - 14.35: Pause
Kl. 14.35 - 15.45: Oplæg: Rolf Eggert
Kl. 15.45 - 15.55: Interview: Rolf Eggert ved Rune Strøm
Kl. 15.55 - 16.00: Afrunding og tak for i dag
Fagpersoner inden for pædagogik psykologi og socialt arbejde.
Alle, der er interesserede i at forstå og støtte processen med at bryde negative mønstre.
Læring og inspiration: Få indsigt i teori koblet med praksis i forhold til traumer.
Netværk: Bliv inspireret af andre fagpersoner på området, og udveksl erfaringer og idéer.
Metoder til forandring: Bliv inspireret til at skabe positive ændringer i andres liv.
Jesper Birck
Psykolog
Psykolog og foredragsholder med ekspertise i blandt andet omsorgssvigt og traumer.
Jesper Birck er autoriseret cand. psych., specialist i klinisk psykologi og psykoterapi. Til daglig beskæftiger han sig med supervision, psykologisk udredning, terapi og undervisning. Hans kliniske opgaver kredser primært om omsorgssvigt, belastningsreaktioner og traumer hos børn og unge.
Tidligere har Jesper også arbejdet som psykolog ved PPR og ved Børne- og familierådgivning, arbejdet som krisepsykolog, og psykologfaglig leder i kommune, samt undervist på Aarhus Universitet. Jesper Birck er desuden certificeret i Bruce D. Perrys neurosequential model of therapeutics (NMT) hos Perrys Child Trauma Academy og neurosequential model network i Houston, ligesom han fungerer som underviser og supervisor her. Han har sammen med Susan Hart og Knud Hellborn udviklet Emotional Development Scale®
Evald Lange Rise
Evald Lange Rise er uddannet folkeskolelærer med en PD i ledelse og arbejder som souschef i folkeskolen. Derudover er han byrådspolitiker i Aalborg Kommune og har erfaring fra flere tillidshverv og bestyrelsesposter. Som barn af døve forældre og med en opvækst på børnehjem og i plejefamilie har Evald selv oplevet de udfordringer, mange udsatte børn står overfor. Hans personlige og faglige erfaringer gør ham til en stærk stemme i debatten om social udvikling og mønsterbrud.
Rolf Eggert
Underviser
Rolf Eggert er uddannet pædagog og terapeut og har selv taget turen fra en dybt kriminel løbebane til at kunne passe ind i og bidrage til samfundet. Han er forfatter til bogen Fra broderskab til mønsterbrud. Han har deltaget i flere tv-programmer, har podcasten Fængsel på DR og er en efterspurgt oplægsholder.
Sanne-Marie Ea Nielsen
Sanne er uddannet socialrådgiver og har arbejdet som pædagogmedhjælper i daginstitution samt som springgymnastikinstruktør for børn. Hun har arbejdet som frivillig for en børnerådgivningstjeneste og arbejdet som fotograf og medhjælper i en servicevirksomhed. I dag arbejder hun som socialrådgiver i et modtagelsesteam med fokus på børn, unge og familier.
Susan Hart
Cand. Psych. PhD
Susan Hart er cand.psych., PhD., specialist og supervisor i børnepsykologi og specialist i psykoterapi. Hun har været leder af et kommunalt familiebehandlingscenter og arbejdet på børnepsykiatrisk afdeling. Hun er i dag selvstændig psykolog og har i tidens løb superviseret forskellige faggrupper, der arbejder med børn, voksne og familier. Derudover holder hun mange kurser og foredrag over hele Skandinavien. Hun er forfatter til en lang række bøger omkring neuroaffektiv udviklingspsykologi, som er oversat til flere sprog. Se mere på www.neuroaffect.dk.