De relationelle øjeblikkes kraft og deres betydning for børns udvikling

To-dages kursus med Haldor Øvreeide og Susan Hart
Dato: 09/04/2025
Adresse: G.A.S.A. - Middelfartvej 9M - 5000 Odense C
Tidspunkt: Begge kursusdage kl. 9.00 – 16.00 – Morgenmad fra kl. 08.30

KR. 5.995,-

Pr. deltager ekskl. moms

Ved tilmelding accepterer du samtidigt vores handelsbetingelser & vilkår, som du kan finde her.

G.A.S.A. - Middelfartvej 9M - 5000 Odense C
09/04/2025
Begge kursusdage kl. 9.00 – 16.00 – Morgenmad fra kl. 08.30

Inkluderet
Prisen inkluderer morgenmad, frokost, kaffe og te samt eftermiddagskage.

Overnatning
I forbindelse med kurset er det muligt at overnatte på Hotel Odeon eller Hotel Odense til en favorabel pris. Booking af værelser og spørgsmål omkring pris skal rettes direkte til det enkelte hotel. Vejledning til booking af hotel og kontaktoplysninger kan du finde her.

Kursusdatoer
9.- 10. april 2025

Ca. 14 dage før kursusstart udsendes velkomstmail med praktisk information.

Endnu engang vil den norske psykolog Haldor Øvreeide og den danske psykolog Susan Hart sammen udfolde deres perspektiver omkring børn og forældre og deres evne til samregulering og mødeøjeblikke. Haldor Øvreeide er bl.a. kendt i Danmark for sine kurser om triangulerede samtaler mellem forældre og børn og hvordan det er præcis i disse relationelle øjeblikke, at barnets samhørghedsskabende drivkraft møder de voksnes erfaring og sprog, og det er herigennem vejen til udvikling, tilknytning og selvforståelse banes.

Kursusdagene handler om de vigtige øjeblikke, hvor et barn møder en voksen, der kan skabe tryghed og forståelse. Disse øjeblikke er afgørende for barnets udvikling, fordi de giver mulighed for at skabe forbindelse, finde mening og opleve støtte. Vi undersøger, hvordan barnets naturlige evne til at søge kontakt og samhørighed kan styrke relationen, og hvordan den voksnes evne til at støtte barnet og guide det er afgørende.

Kurset ser også på, hvordan samtaler kan hjælpe børn og forældre med at håndtere svære følelser, forstå hinanden bedre og skabe et fælles grundlag for udvikling. Vi arbejder med, hvordan fortællinger kan skabe mening og åbne for nye muligheder i arbejdet med børn og familier.

På kurset dykker vi ned i: 

  • Hvordan barnets iboende natur og evne til godhed spiller en central rolle i det relationelle møde, og hvordan etiske overvejelser bidrager til at skabe trygge og udviklende relationer.
  • Hvordan balancen mellem symmetri og asymmetri i relationer kan styrke barnets udvikling.
  • Hvordan synkronisering, følelsesmæssig afstemning og fælles fortællinger danner grundlag for tilknytning og personlig udvikling.
  • Hvordan triangulerede samtaler kan hjælpe barnet med at regulere svære følelser og dele.

Kursets fokusområder

Gennem øvelser, eksempler og dialog vil deltagerne få konkrete redskaber til at skabe stærke og støttende relationer i deres arbejde. Kurset viser, hvordan samtalelederen kan skabe en helende proces gennem:

  • Synkronisering og mødeøjeblikke.
  • Følelsesmæssig afstemning gennem markeret spejling.
  • Mentalisering og meningsfulde narrativer, der hjælper barnet og forældrene med at forstå hinanden bedre.
UNDERVISNINGSFORM
Kurset kombinerer teori, praksisnære eksempler og aktiv deltagelse. Gennem oplæg, videoklip, øvelser og dialog vil deltagerne få indsigt i, hvordan relationelle øjeblikke kan omsættes til praksis i arbejdet med børn og familier. Vi udforsker også, hvordan disse øjeblikke binder teori og praksis sammen, og hvordan de kan bruges både forebyggende og behandlende.
MÅLGRUPPE
Kurset henvender sig til psykologer, psykoterapeuter, pædagoger, rådgivere og andre fagfolk, der arbejder med børn, unge og familier. Det er for dig, der ønsker at styrke din forståelse af relationens betydning og lære konkrete metoder til at arbejde med samregulering og udvikling. Vi glæder os til at invitere dig til to inspirerende dage, hvor vi udforsker relationernes betydning for børns udvikling og styrker din praksis med nye redskaber og perspektiver.

Undervisere

Haldor Øvreeide

Haldor er specialist i klinisk psykologi og har gennem mere end 50 år arbejdet med børn og familier. Hans erfaring spænder bredt og inkluderer arbejde inden for PPR-området, på specialskoler og som chefpsykolog i børne- og ungdomspsykiatrien. Han er forfatter til flere bøger, herunder "At tale med børn – Metodiske samtaler med børn i vanskelige livssituationer" og "Udviklingsstøtte – Forældrefokuseret arbejde med børn", samt bøger og tekster om professionsetik.

Susan Hart

Cand. Psych. PhD

Susan Hart er cand.psych., PhD., og specialist i børnepsykologi og psykoterapi. Hun har tidligere været leder af et kommunalt familiebehandlingscenter og arbejdet på en børnepsykiatrisk afdeling. I dag driver hun sin egen psykologvirksomhed, hvor hun superviserer faggrupper, der arbejder med børn, voksne og familier og ledelse i forskellige sammenhæng. Susan er en anerkendt underviser og foredragsholder i hele Skandinavien og har skrevet en række bøger om neuroaffektiv udviklingspsykologi, der er oversat til flere sprog. Se mere på www.neuroaffect.dk.

Tilmeld arrangement

Kommende arrangementer